За книгата

Божествения принцип

Превод от Английската версия на Божествения принцип издадена през 1973 г. Божествения принцип не е човешко учение, а директното Божие откровение, разкрито от Преп. Сан Мьон Мун.


Сан Мьон Мун
"Аз се молех много, много часове, ден и нощ. Никога не съм се молил за моето собствено щастие или да избегна трудностите. Молех се само за Бог, да мога да поема кръста на Неговото страдание." - Сан Мьон Мун

"Водех подробни дневници на всяко ново послание, което получава всеки ден. В дните, когато получавах голям брой такива послания, изпълвах цял дневник. Получавах отговори на много от въпросите, с които се борех през годините. Изглеждаше, като че ли на моите произнасяни с години молитви и търсения на истината е отговорено. То се случи за един кратък период от време, сякаш през мен нинаваше огнено торнадо.

През това време получих посланието: "Връзката между Бог и човечеството е връзка на баща с неговите деца и Бог е дълбоко натъжен, като гледа техните страдания". В този момент всички тайни на вселената бяха решени в съзнанието ми. Изведнъж сякаш някой беше включил филмов прожектор. Всичко, което се беше случило от времето, когато човечеството е нарушило Божията заповед, се разигра ясно пред очите ми. Парещи сълзи се стичаха безспирно от очите ми. Паднах на колене и сведох глава до пода. Дълго не можех да стана. Девет години след моята среща с Исус очите ми най-накрая се отвориха за истинската Божия любов...

Исус ми се бе явил, когато бях момче на шестнайсет, защото Той искаше да разбера корена на Първородния грях, който човечеството е извършило, и да донеса мир в един свят, където грехът и падението вече няма да съществуват. Получих стриктни инструкции от Бог за изкуплението на човечеството и осъществяването на мирния свят, който Бог изначално беше създал. Светът на мир, който е желанието на Бог, не е място, на което отиваме след смъртта. Бог иска този свят, където живеем сега, да бъде мирният и щастлив свят, който Той е създал изначално. Трябваше да кажа на света тази невероятна истина.

След като открих тайните на създаването на вселената, почувствах как сърцето ми стана като един спокоен океан. Сърцето ми бе изпълнено с Божието слово. Чувствах се така сякаш ще експлодирам, и лицето ми светеше от радост." - Автобиография на д-р Мун

"Божествения принцип разкрит в тази книга е само част от новата истина. В него е записано това, което до сега последователите на учителя Сан Мьон Мун са чули. С времето все по-дълбоки част от истината ще бъдат разкрити. Молитвата ни е светлината на истината бързо да изпълни земята." - Въведение към Божествения  Принцип

"Когато Божествения принцип стане популярен, всички ще се интересуват от него. Традицията е установена и Божието провидение е вече солидно поставено. Проблема е невежеството. Ако хората само можеха да разберат кои са Истинските родители и какво време е Епохата на Изпълнения завет, от този момент всички ще се заинтересуват и втурнат да се присъединят, както сухото дърво докоснато от огъня.

Най-голямото предимство да носите книгата на Божествения принцип с вас навсякъде, е че ако се почувствате долу духовно и се нуждаете от духовна помощ, моментално можете да се обърнете към книгата на Божествения принцип. Можете да го четете и веднага възобновите духовнто си вдъхновение. Ако четете 20-30 страници от Божествения принцип всекидневно, тогава вашето ниво на духовност ще се повиши и нараства всекидневно.

"Когато всичките шест милиарда наистина разберът концепцията на моето учение, мислите ли, че те ще пожелаят семейства изпълнени с истинска любов, или разпадащите се светски семейства, каквито виждаме в обществото?

Аз направих всичко, за да установя достатъчно силен фундамент за възстановяването на света. Това бе моята цел през полседните 40 години. Сега вече не е важно просто индивидуалното спасение, а спасението на семейството, рода, нацията и света - всичките наведнъж." - Сан Мьон Мун1 comment:

 1. Since I know "Principles of Creation" taught by Father Sun Myung Moon That's what I've been searching for my whole life. Why do people not understand the principle? which is simple and can be easily understood

  So what I thought was How can people truly understand the principles? Therefore, I try to study the methods to convey the principles.

  Now, I have achieved that intention by lecturing on my YouTube channel 400 stories and I have selected 80 of them to make a playlist. Let's go and see. It's really useful bro.

  And I've done some things in English. which has been published to America

  1.Thailand : https://youtube.com/playlist?list=PLfP6gsMLWeCZ23b9TiiPJd5SASjhYD-CW
  2. USA : USA : https://youtu.be/E83U1EthIF8

  ReplyDelete