Ян и ин: Или Ин и Янг - Принципното обяснение

Ян и Ин
Ин и янг, ин и ян, енергия, здраве, мистика, философия, религия, теория, мисъл
Принципа постановява това, като закон; нищо не може да съществува без връзките на ян и ин. В Обединителния Принципа значението на ян и ин е изчистено и обяснено по-правилно и ясно от традиционното източно разбиране.

1. Ян е преди ин. Ян е субекта, плюса, мъжкото, изпъкналото и т.н. Винаги субекта. Ин е обект, отрицателно, женско, вдлъбнато и т.н. В традиционната източна философия реда е обърнат с главата надолу. В Принципа това е корегирано. Не може електрона да измести протона и да застане в центъра. Не може планета да застане в центъра, вместо слънцето.

2. Ян и ин не може да се сравняват с добро и зло. Между ян и ин има хармония, те се привличат и допълват, като плюс и минус. Между добро и злото има неизбежен конфликт, точно както между два плюса - два субекта - никой не отстъпва.

Добро е когато ян и ин са в хармония. Зло е когато няма хармонични връзки между тях. Примери колкото искаш: Да вземем кръвоностната система. Щом кръвта не циркулира, това лошо болестно състояние. Последствието е смърт. С дишането е същото. Не е добро само да издишваш или само да вдишваш. Който мисли така не е наред. Затова и егоизма е зло. Само взимане, блокира и унищожава истинските взаимоотношения и развитието.

От електрониката виждаме същия принцип. Има ли затворен кръг на плюса и минуса с крушката, тя свети - добро. Прекъсне ли се връзката, не свети - лошо. Някои философи и религиозни учители погрешно са давали ян и ин, като пример за нуждата от добро и зло. Така те философски оправдават вечното съществуване на злото.

Но ако погледнем в науката виждаме колко погрешна е тази философия. Маркс твърдеше, че само с конфликт имало развитие. Вижте какво доведе. Над 150 милиона жертви на Комунизма в мирно време, заради една такава философска грешка подвела масите и оправдала убийствата.

Това е точно обратното на ян и ин теорията, която е изцяло за хармония, мир, разбирателство и  любов. Мъжете и жените са като ян и ин; две допълващи се половини, които абсолютно се нуждаят една от друга.

3. Ян и ин не са основните двойнствени характеристики правещи живота възможен. Те са второстепенни. Ян и ин са атрибути на двойствените характеристики дух и тяло (вътрешна природа и външна форма). Те пък са основата на Западната философия. Пиказвайки ясно връзката между тях Принципът прави възможно обединението на Източната и Западната философии. С други думи, Принципът прави възможно обединението на света и появата на един нов свят на мир и хармония.

Прочети: Принципи на Творението
Ин и янг, ин и ян, енергия, здраве, мистика, философия, религия, теория, мисъл

No comments:

Post a Comment