Мун Сан МьонКой е Мун Сан Мьон?

Като 16 годишно момче Исус му се явява и споделя болката си от злото в света. От този момент младия Мун отдава живота си за създаването на един мирен свят, където да няма войни, корупция, бедност и аморалност - Божия първоначален идеал. От нищото той създава едно световно движение, което ще промени света.

Днес Сан Мьон Мун е известен с обширната си дейност в областта на междурелигозния диалог. Той получи най-високо признание за усилията си в полза на мира на Капитолския Хълм, сената на САЩ, през 2001. Вестник Ню Йорк Таймс го нарича „Пророк”, „Горящ храст не нуждещ се от плочи” (Август 2006).

Изпълнителния директор, на Института за изучаване на Американските религии, Гордън Мелтън, нарича движението на преп. Мун, „Най-успешната нова религия на миналия век.”

Д-р Мун и движението му от неправителствени организации посветени на мира и диалога попадат под остра критика от множество комунистически настроени институции.

Ролята му в падането на Комунизма е многократно признавана от Белия дом. В писмото си към д-р Мун, Маргарет Тачър подчертава, "... И за това има достатъчно критици и песимисти, но аз не съм от тях". "Не бе лесно когатао основателя на вестника, Д-р Мун, започна Вашингтон Таймс... Имам в предвид твърдото изправяне на вестника срещу Съветския Комунизъм и подкрепата която той даде на президент Рейгън и мен самата за приключването на Студената война".


1. Д-р Мун е признат за приноса си за световния мир.

2. Всичките му организации са със специален статур в ООН за социален принос.

3. Световни политически и религиозни лидери, както и учени признават усилията му за мир и междурелигиозен диалог и помирение. Включително и много Православни, и представители от всички други християнски деноминации.

4. Той е награден от Сената на САЩ, Парламента на Корея за мащабната си дейност за мир и е признат за почетен гражданин в много щата.

5. Създал е и спонсорирал хиляди организации и проекти за световния мир, всичките насочени към  разрешаването на глобалните проблеми и установяване на здрави семейни ценности...

6. Уважаван е от стотици хиляди световни лидери и милиони по света, точно защото никога не налага свое мнение, а създава форум и възможност за всички да се включат и допринесът, съвместно да изградим един по-добър свят отвъд бариерите на религия, култура, националност или раса.

7. Преследван е главно поради ключовия си принос в падането на Комунизма

“Запознайте се с обхвата на дейностите на Д-р Мун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това.”
Д-р Фредерик Зонтаг: Колеж Романа
.Сан Мьон Мун: Палатът на мира - Корея
Той ще подпише вечния мир
Сан Мьон Мун: Цел и визия
Биография на д-р Мун: коментари
Най-успешната нова религия
Проекти за мир
Движение за истински семейства
Палатът на мира
Международни сватби на Мун

No comments:

Post a Comment